Kávés-kakaós tiramisu hozzávalók:
4 tojássárgája
¼ csésze porcukor
60 ml tej
250 g mascarpone
3 tojásfehérje
25 db babapiskóta
375 ml keserű kávé
kakaó
Kávés-kakaós tiramisu elkészítése:
A tojássárgákat felverjük cukorral egy hőálló edényben, majd feletesszük gőzfürdőben tűzre, közben hozzáadjuk a tejet és jól összekavarjuk. Mikor megvastagodott a krém, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni, azután hozzákavarjuk a mascarponet. Hozzáadjuk a habosra vert tojásfehérjét és jól kikavarjuk. Egy kalács formába sütőpapírt teszünk és az aljára töntünk egy réteg krémet, azután teszünk rá egy sor babapiskótát, amit belemártogattunk hideg kávéba. Erre rákenünk még kétszer egy réteg krémet és egy sor kávés babapiskótát, végül egy réteg krémet. A formát letakarjuk alufóliával és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Egy tálcára kiborítjuk a tiramisut, levesszük róla a sütőpapírt és megszórjuk a tetejét kakaóporral.
A kávés-kakaós tiramisu receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás