Konyakos felfújt hozzávalók:

Felfújthoz

1 evőkanál apróra vágott mandula

1 evőkanál instant kávé

150 g étcsoki

4 tojás

2 kiskanál liszt

100 g cukor

Konyakos szósz

100 g étcsoki

150 ml tejszín

2-3 evőkanál konyak

málnás fagyi vagy tejszínhab

Konyakos felfújt elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 6 hőálló tálkát kivajazunk és megszórjuk mandulával. Egy edényben 4 evőkanál forró vízbe feloldjuk az instant kávét. Az étcsokit feldaraboljuk és gőzfürdőben megolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a tojássárgákat, lisztet és 50 g cukrot. A tojásfehérjéket egy külön tálban habosra verjük, azután hozzákavarjuk kanalanként a maradék cukrot. A fehérje felét fokozatosan hozzákavarjuk a csokihoz, azután a másik felét is. Ezt a keveréket elosztjuk a hőálló szuflétálkákba, amelyeket utána egy tepsibe helyezünk és betesszük 20-25 percre a sütőbe.

Szósz: az étcsokit feldaraboljuk és egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és kicsi tüzön megolvasztjuk. Közben kavargatva hozzáötjük a konyakot. A felfójtak közepébe óvatosan jégkrémet vagy tejszínhabot teszünk, a tetejére pedig ráöntjük a konyakos szószt.

 

A konyakos felfújt receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc