Menta torta hozzávalók:

Tészta:

4tojás fehérje

4tojás sárgája

28dkg cukor

8evőkanál víz

pici só

2 teáskanál vaníliás cukor

24dkg liszt

2 teáskanál sütőpor

Krém:

0,5l tej

4tojás sárgája

1púpos evőkanál liszt

3evőkanál cukor

3lime

nagy csokor menta

0,5l tejszín

1,5 evőkanál zselatin por 1,5 dl vízzel melegítve

Díszítés:

0,4l tejszín

2 teás kanál habfixáló

10dkg étcsokoládé

cukorgyöngy

mentalevél

Menta torta elkészítése:

Tészta(piskóta):

4 tojásfehérjét 12dkg cukorral és 4 ek vízzel kemény habbá verni, 4 sárgáját 16dkg cukorral 4ek vízzel fehéredésig verni.

24 dkg lisztet elkeverni a sütőporral,majd a fehérjéhez és sárga krémhez adni.

A fehér habhoz vegyítjük a sárga krémet és a lisztet a sütőporral!!

Kerek tortaformát kilisztezni,majd bele a piskóta masszát.

Belülről kifelé a tortaforma falára húzni kissé a masszát ,így egyenes lesz a kész piskóta teteje!
Kb:40 percig sül 180 fokon.

Ha kész a piskóta(amit tűszúrással ellenőrzök)15 percig még a nyitott ajtajú kikapcsolt sütőben hagyok.
Míg sül a piskóta elkészítem a krémet!

Krém:

A tojássárgáját a tejjel,liszttel botmixerrel összekeverem,majd megfőzöm.

Tűzről levéve hozzáadom a cukrot,mentaleveleket(amiket szépen lecsipegettem),lime-ok levét,majd „szétzúzom”a botmixerrel.

Fel kell verni a tejszínt,majd a mentás krémhez keverni óvatosan.

A zselatint gyöngyözésig hevítem a vízzel kis lángon.

Kicsit kihűtöm,majd a tejszínes krémhez adom.

A tejszínt csak a piskóta készre sütése,hűlése,felszeletelése után verem fel.A zselatint is csak akkor készítem el!

Ez a piskóta mindig tökéletes lesz.4 karikát is lehet belőle vágni!

Összeállítom a tortaformát,majd rétegezem a tésztát és a kicsit folyós krémet.

Tészta,krém….!

A teteje piskóta.

3-4 órai hűlés után lehet díszíteni.

Felverem a tejszínt habfixálóval,cukor nélkül!

Bevonom a tortát teljesen,a maradék tejszínt felhalmozom egy kupacban.

A csoki 2/3-át megolvasztom,majd sütőpapírra csíkokat húzok kanállal.

Mélyhűtőben megfagyasztom.

10perc elteltével már fel lehet szedni a papírról,majd ízlés szerint használjuk a díszítéshez!

Maradék csokit lereszelem,majd a mentalevelekkel együtt megszórom a tejszínes torta tetejét.

Megdobálom a cukorgyöngyökkel!
És kész!!!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc