Elszászi almatorta hozzávalók:

sütőpor – 1/2 csomag

túró – 75 gramm

tojás – 3 db

citromlé – 2 evőkanál

olaj – 3 evőkanál

só – 1 csipet

cukor – 100 gramm

liszt – 150 gramm

vaníliás cukor – 1 teáskanál

tejszín – 1,25 dl

porcukor – 1 evőkanál

alma (kisméretű) – 900 gramm

Elszászi almatorta elkészítése:

A sütőporral összekevert liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vaniliás cukrot. Ezt követően beletesszük a túrót, a tejet, az olajat. Jól összedolgozzuk és fóliába téve 30 percig hűtőbe tesszük.

Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk. Hosszába bemetszéseket végzünk és citromlével meglocsoljuk.
A tésztánkat kivesszük a hűtőből. Késfoknyi vékonyra kinyújtjuk és kb. egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk vele. A kiálló széleket levágjuk. A citromlével lelocsolt almákkal kirakjuk a kibélelt tortaformát. 200 fokon előmelegített sütőbe 10 percre betesszük.

Közben a cukrot, a tojást és a tejszínt összekeverjük. Ráöntjük az almaszeletekre és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.

Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc