Snidlinges spárgakrémleves hozzávalók:
1 kg fehér spárga
1 fej vöröshagyma
2 db közepes újburgonya
1,5 l víz
vegamix, ízlés szerint
só, ízlés szerint
2 dl kesudió tejföl
1 csokor snidling
1-2 ek. kókuszolaj
Snidlinges spárgakrémleves elkészítése:
A spárgát megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. A megpucolt, apróra vágott vöröshagymával és burgonyával együtt, kevés vízben feltesszük főni. Sóval, vegamixszel ízesítjük. Amikor megpuhultak a zöldségek, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd beleöntjük a kesudió tejfölt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, majd összeforraljuk a levest. Amikor lezártuk a levest, hozzátesszük a meleg vizes fürdőben megolvasztott kókuszolajat, és megszórjuk a felaprított snidlinggel. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Fehér spárgaA spárgában megtalálható hatóanyagok méregtelenítik a sejteket, elpusztítják a vírusokat, semlegesítik a rákkeltő anyagokat. A kálium segít megszabadulni a felgyülemlett húgysavtól, víztől és ammóniától. A spárgában lévő rostok és nyákanyagok kíméletesen tisztítják a bélrendszert, serkentik a bélműködést és a salaktalanítást. Szaponin-tartalma csökkenti a vérzsírszintet, javítja a vérben a HDL-koleszterin, tehát a „jó” koleszterin arányát, ami a szív és a keringés védelmében játszik fontos szerepet. A spárgában levő vas, réz, C- és B9-vitamin serkenti a vérképződést, javítja az általános közérzetet. A tavasz ízei – Vegán szakácskönyv. Gyógyító növényi ételek c. szakácskönyv (www.nyitottszemmel.hu)
|
|
0 hozzászólás