Pehelybárányok hozzávalók:
- 40g vaj
- 20 nagy mályvacukor
- 160g karika alakú gabonapehely
- 40g kókuszreszelék
- 6 szem piros szőlő
- 50g mazsola
- 24 szem fekete ribizli
- 50g fehér csokoládé
Pehelybárányok elkészítése:
1. A vajat és a mályvacukrot tegye egy tálba, és melegítse folyékonyra.
2. Adja hozzá a karika alakú gabonapelyheket.
3. Két kanál segítségével készítse el a báránykák testét (6 darabot), jól nyomja össze a kanálnyi adagokat. Tegye sütőpapírra, szórja meg kókuszreszelékkel.
4. Készítse el a bárányok lábát (24 darabra lesz szükség): felezett fogpiszkálóra húzza fel a mazsolaszemeket.
5. A testekbe szúrja bele a lábakat, állítsa fel őket, és fej helyére tegyen szőlőszemeket.
6. A fehér csokoládét törje apróra, melegítse folyékonyra.
7. Az olvadt csokoládéból tegyen 2-2 pöttyöt a szőlőszemekre, ehhez rögzítse a fekete ribizlit szemgolyók gyanánt. Ugyanígy tegyen a fülekkel.
Tálalja zöld tányéron!
0 hozzászólás