Pehelybárányok hozzávalók:

  • 40g vaj
  • 20 nagy mályvacukor
  • 160g karika alakú gabonapehely
  • 40g kókuszreszelék
  • 6 szem piros szőlő
  • 50g mazsola
  • 24 szem fekete ribizli
  • 50g fehér csokoládé

Pehelybárányok elkészítése:

1.    A vajat és a mályvacukrot tegye egy tálba, és melegítse folyékonyra.

2.    Adja hozzá a karika alakú gabonapelyheket.

3.    Két kanál segítségével készítse el a báránykák testét (6 darabot), jól nyomja össze a kanálnyi adagokat. Tegye sütőpapírra, szórja meg kókuszreszelékkel.

4.    Készítse el a bárányok lábát (24 darabra lesz szükség): felezett fogpiszkálóra húzza fel a mazsolaszemeket.

5.    A testekbe szúrja bele a lábakat, állítsa fel őket, és fej helyére tegyen szőlőszemeket.

6.    A fehér csokoládét törje apróra, melegítse folyékonyra.

7.    Az olvadt csokoládéból tegyen 2-2 pöttyöt a szőlőszemekre, ehhez rögzítse a fekete ribizlit szemgolyók gyanánt. Ugyanígy tegyen a fülekkel.

Tálalja zöld tányéron!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc