Bogyósgyümölcs szelet gabonapehelyből hozzávalók:
- 140g CHEERIOS gabonapehely
- 115g teljes kiőrlésű liszt
- 2 ek. sütőpor
- 85g szárított cseresznye és bogyósgyümölcs keverék
- 2 ek. cukor
- 1 közepes alma, apróra vágva
- 150 ml tej
- 1 közepes, felvert tojás
- 3 ek. olívaolaj
- ízlés szerint porcukor
Bogyósgyümölcs szelet gabonapehelyből elkészítése:
1. Melegítse elő 200 fokra a sütőt.
2. A tepsibe tegyen le egy 20*25 centis sütőpapírt.
3. Tegye egy keverőtálba a gabonapelyhet, adja hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalványokat, a cukrot és az apróra vágott almát. Keverje el jól.
4. Adja hozzá a felvert tojást, az olajat és a tejet, majd újra keverje el jól.
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesse el, a tetejére hintsen még egy kevés gabonapelyhet, és finoman nyomkodja bele.
6. 25 percig süsse, amíg aranyszínű lesz. Hagyja kihűlni!
Szórja meg porcukorral, majd szeletelje fel 10 részre.
0 hozzászólás