Bogyósgyümölcs szelet gabonapehelyből hozzávalók:

  • 140g CHEERIOS gabonapehely
  • 115g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 ek. sütőpor
  • 85g szárított cseresznye és bogyósgyümölcs keverék
  • 2 ek. cukor
  • 1 közepes alma, apróra vágva
  • 150 ml tej
  • 1 közepes, felvert tojás
  • 3 ek. olívaolaj
  • ízlés szerint porcukor

Bogyósgyümölcs szelet gabonapehelyből elkészítése:

1.    Melegítse elő 200 fokra a sütőt.

2.    A tepsibe tegyen le egy 20*25 centis sütőpapírt.

3.    Tegye egy keverőtálba a gabonapelyhet, adja hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalványokat, a cukrot és az apróra vágott almát. Keverje el jól.

4.    Adja hozzá a felvert tojást, az olajat és a tejet, majd újra keverje el jól.

5.    Öntse a keveréket a sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesse el, a tetejére hintsen még egy kevés gabonapelyhet, és finoman nyomkodja bele.

6.    25 percig süsse, amíg aranyszínű lesz. Hagyja kihűlni!

Szórja meg porcukorral, majd szeletelje fel 10 részre.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc