Sült túrótorta hozzávalók:

25 dkg keksz (saját készítésű)

10 dkg vaj

25 dkg túró (ricotta)

1,5 dl tejföl

10 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

1 db citrom

2 egész tojás (bio, vagy szabadtartású)

1,5 dkg liszt (teljes kiőrlésű gabonából)

csipet só (természetes, nem finomított)

Sült túrótorta elkészítése:

1. gyújtsuk be a sütőt 175 fokra (3-4 fokozat között)

2. daráljuk le a kekszet

3. olvasszuk fel a vajat és alaposan keverjük a kekszhez

4. a vajas kekszet nyomkodjuk egyenletesen a tortaforma aljára és 10 percre tegyük be a sütőbe (1. pontban írt fokon süssük)

5. keverjük össze a túrót, a tejfölt a cukorral, csipet sóval, reszeljünk bele citromhéjat és nyomjunk bele kevés citromlevet

6. keverjük bele a lisztet, a tojásokat és egyenletesen keverjük össze a túrós masszát

7. öntsük rá a keksz alapra és tegyük vissza a sütőbe

8. 30-35 percig süssük az 1. pontban leírt hőfokon (lágy, világos torta, a tortasütő falánál látjuk, ha már kezd aranyszínű lenni)

Praktikák:

– érdemes előző napon házilag elkészíteni a kekszet, kb. 5 perc összeállítani és 15 perc megsütni (2 receptet is találsz a blogban -zabkeksz és rozskeksz)

– eperrel mennyei, de lehet más gyümölccsel, vagy lekvárral is tálalni

A receptet a Receptűves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc