Lasagne medvehagymával hozzávalók:
4-5 adaghoz
- kevés olaj
- 2 vaskos csomag medvehagyma
- 80-90 dkg túró
- tejföl
- 12-13 lap lasagne tészta
Lasagne medvehagymával elkészítése:
Mossuk meg az összes medvehagymát, amelynek majdnem a felét félretesszük. A másik felét csíkozzuk fel, és fedő alatt pároljuk meg! Ha kész, a túróval együtt turmixoljuk össze, teszünk hozzá egy csipet sót is.
Kiolajozzuk a jénai edényt, és sorba tesszük a tésztát, majd rá a túrós krémet, arra pedig a félretett medvehagyma leveleket…ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tésztalapot helyezzünk, amelyet végül tejföllel kenünk meg.
Fél órára előmelegített sütőbe teszük.
Nagy kockákra vágva tálaljuk, tetejére szórhatunk sajtot, de apróra vágott medvehagymával is díszíthetjük.
0 hozzászólás