Lasagne medvehagymával hozzávalók:

4-5 adaghoz

  • kevés olaj
  • 2 vaskos csomag medvehagyma
  • 80-90 dkg túró
  • tejföl
  • 12-13 lap lasagne tészta

Lasagne medvehagymával elkészítése:

Mossuk meg az összes medvehagymát, amelynek majdnem a felét félretesszük. A másik felét csíkozzuk fel, és fedő alatt pároljuk meg! Ha kész, a túróval együtt turmixoljuk össze, teszünk hozzá egy csipet sót is.

Kiolajozzuk a jénai edényt, és sorba tesszük a tésztát, majd rá a túrós krémet, arra pedig a félretett medvehagyma leveleket…ezt addig ismételjük amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére tésztalapot helyezzünk, amelyet végül tejföllel kenünk meg.

Fél órára előmelegített sütőbe teszük.

Nagy kockákra vágva tálaljuk, tetejére szórhatunk sajtot, de apróra vágott medvehagymával is díszíthetjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc