Gyümölcsös joghurttorta hozzávalók:
Fél liter natúr joghurt
3 dl-es tejszín
2 csomag zselatin
15-20 dkg cukor
gyümölcsök
keksz vagy babapiskóta
Gyümölcsös joghurttorta elkészítése:
A nyári melegben az egész család szereti ezt a hűsítő finomságot.
A tejszínt habbá verem, amiközben a joghurt a cukorral együtt a lábasban rotyog. A zselatinport beleöntöm a tűzről lehúzott, és már langyos joghurthoz, aztán ebbe beleöntöm folytonos kavarás mellett a tejszínt is.
Addig keverem, míg homogén nem lesz az állaga.
A feldarabolt eper, megmosott málna, banán, őszibarack…minden mehet bele. De lehet külön-külön is.
Őzgerinc- kuglóf- vagy tortaformába öntöm úgy, hogy mindenhová egyenletesen jusson gyümölcs. A tetejére tehetünk háztartási kekszet vagy babapiskótát is, gondolva arra, hogy ez most a fejjel lefelé-állapot.
Ha szobahőmérsékletű, betehetjük a hűtőbe, ahol pár óra alatt megszilárdul.
Óvatosan vegyük ki a formából és szeleteljük.
Tipp: Készíthetjük gyümölcsös joghurttal is. Válasszunk olyan ízesítésűt, amilyen gyümölcsöt beleteszünk.
0 hozzászólás