Boros sertéskaraj zöldbabbal hozzávalók:

néhány szelet sertéskaraj (kb. 60-80 dkg)

60 dkg friss zöldbab

egy csomag újhagyma

20 dkg paradicsom

egy deciliter vörös száraz bor

egy csomag petrezselyem

egy evőkanál zsír vagy olaj

5 dkg liszt

egy gerezd fokhagyma

    Boros sertéskaraj zöldbabbal elkészítése:

    A zöldbabot megtisztítjuk, majd egészben hagyva sós vízben megfőzzük és leszűrjük. A hagymát karikákra, a petrezselymet finomra, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A húst megsózzuk, lisztben meghempergettjük, kevés forró zsíron mindkét oldalát pirosra sütjük, tálalásig félretesszük. A hús sütéséhez használt zsírban megpirítjuk a hagymát, óvatosan beleforgatjuk a zöldbabot, a paradicsomot és az egy deci bort. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítve 8-10 percig pároljuk, majd a húsra öntve tálaljuk. Köretként még rizset lehet készíteni mellé.

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 0 perc