Lazac Santa Maria módra hozzávalók:

Fél dl extra szűz olívaolaj

Csipetnyi bazsalikom

8-10 szelet lazacfilé

1 nagy fej lilahagyma

3 dl száraz fehér bor

Babérlevél

Csipetnyi fehérbors

2 dkg vaj

2-3 salátalevél

Kevés só

Néhány paprikával töltött olívabogyó

    Lazac Santa Maria módra elkészítése:

    Az extra szűz olívaolajba csipetnyi bazsalikomot teszünk, melyben hirtelen mindkét oldalán kisütjük az egyformára szeletelt lazacfiléket.

    Melegen tartjuk, majd egy nagy fej lilahagymát karikára vágunk, megpároljuk 3 deciliter száraz fehérborban, egy babérlevéllel, csipetnyi fehérborssal és egy szelet vajjal.

    A színhatás kedvéért tálaláskor salátalevélre helyezzük a kisütött lazacszeleteket, ízlés szerint sózzuk, majd ráhalmozzuk a borban párolt lilahagymát. Paprikával töltött olívabogyóval díszítjük, pirítóskenyérrel kínáljuk.

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 40 perc