Muffin csirke rozmaringos fokhagymamártással hozzávalók:

1 személyre


2 szelet csirkemell

fél csésze rizs

2 csík bacon

bors

rozmaring

5 gerezd fokhagyma

2 kanál méz

1 dl fehérbor

1 kanál balzsamecet

2 kanál mustár

sajt

olíva

Muffin csirke rozmaringos fokhagymamártással elkészítése:

A rizst megfőzzük. A csirkemelleket megkloffoljuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük.

A muffin sütőformát (én téglalap alakút választottam) kivajazzuk, belehelyezzük a csirkemell szeleteket, hogy belehessen takarni. Aljára reszelt sajtot teszünk, utána bacon szeletet és rizst kanalazuk rá. Befedjük a kilógó részekkel, ha nem lenne elég, maradék csirkemellel takarjuk be.

A tetejét olívával bekenjük. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük, ameddig meg nem pirul a teteje. Figyeljünk rá, nehogy kiszáradjon.

 

A mártás elkészítése

5 gerezd megpucolt fokhagymát egészben kevés olívaolajon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, amely karamellizálódni fog. Utána hozzáadjuk a fehérbort és a balzsamecetet. Sziruposítjuk, majd kicsi láng mellett hozzákeverjük a mustárt. Levesszük a tűzről dermedni.

A muffinformából fordítva kiborítjuk, az alja lesz a teteje, salátával és a mártással díszítjük.

 

A Muffin csirke receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc