Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal hozzávalók:
4 db paradicsom
300 ml paradicsompüré
1 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
oregánó
chili
zsálya
20 dkg darálthús (marha/sertés)
1 tojás
fél zsemle tejbe áztatva
só
bors
zsemlemorzsa
alaplé
2 dkg parmezán
Tejszínes paradicsomleves parmezános húsgombóccal elkészítése:
Nem preferálom a cukros paradicsomlevest, bár a betűtésztás mókázás még most is feldobna. 😀 Inkább fokhagymával, bazsalikommal, mediterrán fűszerekkel illatosítom, ízesítem. Ezzel a sajtos húsgombóccal akár főételként is fogyasztható.
A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszrezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük.
Kiveszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne.
A húsgombócok elkészítése:
Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk. Kb. 1 evk. zsemlemorzsát adunk hozzá. Vizes kézzel gombócokat formázunk a közepébe egy darabka parmezánt nyomunk, és lobogó alaplében 15 perc alatt megfőzzük.
Tálaláskor a levesbe tesszük a húsgombócokat.
A tejszínes paradicsomleves receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás