Csirkés tortilla hozzávalók:

2 személyre

 

15 dkg liszt

csipet só

2 evk. olaj

1 dl víz

1/4 csomag sütőpor

20 dkg csirkemell

tárkony

1 gerezd fokhagyma

2 dl paradicsomszósz

bazsalikom

oreganó

zsálya

bors

salátakeverék

reszelt sajt

Csirkés tortilla elkészítése:

Volt egy szűk fél órám, hogy egy ízletes és kiadós ebédet készítsek és akár elvihető formában is fogyasztható legyen. Ilyenkor szerintem tökéletes a házi tortilla zöldségesen, húsraguval.

A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.

A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük és kisütjük.

A paradicsomszószt felfőzzük aprított fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, zsályával. Reszelünk bele kb. 2 dkg sajtot és tovább főzzük, amíg el nem olvad benne.

A tésztát 4 felé szedjük, gombóccá formázzuk és kb. 15-20 cm átmérőjűre kinyújtjuk. Vaslapon, vagy öntöttvas serpenyőben olaj nélkül lesütjük mindkét oldalát.

Még melegen megtöltjük salátával, szósszal, felcsíkozott hússal, sajttal. Összetekerjük és tálalhatjuk.

 

A csirkés tortilla receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc