Csirkés tortilla hozzávalók:
2 személyre
15 dkg liszt
csipet só
2 evk. olaj
1 dl víz
1/4 csomag sütőpor
20 dkg csirkemell
tárkony
1 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsomszósz
bazsalikom
oreganó
zsálya
bors
salátakeverék
reszelt sajt
Csirkés tortilla elkészítése:
Volt egy szűk fél órám, hogy egy ízletes és kiadós ebédet készítsek és akár elvihető formában is fogyasztható legyen. Ilyenkor szerintem tökéletes a házi tortilla zöldségesen, húsraguval.
A sütőporos, sós lisztet, az olajat, a vizet összedolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük.
A csirkemelleket megsózzuk, borsozzuk, tárkonnyal megfűszerezzük és kisütjük.
A paradicsomszószt felfőzzük aprított fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, zsályával. Reszelünk bele kb. 2 dkg sajtot és tovább főzzük, amíg el nem olvad benne.
A tésztát 4 felé szedjük, gombóccá formázzuk és kb. 15-20 cm átmérőjűre kinyújtjuk. Vaslapon, vagy öntöttvas serpenyőben olaj nélkül lesütjük mindkét oldalát.
Még melegen megtöltjük salátával, szósszal, felcsíkozott hússal, sajttal. Összetekerjük és tálalhatjuk.
A csirkés tortilla receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás