Citromos mazsolás túrós kuglóf hozzávalók:

25 dkg túró

15 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly)

10 dkg cukor (nyers nád, nyírfa, sztívia)

2 teáskanál sütőpor (foszfátmentes)

1/2 teáskanál őrölt fahéj

7 dkg olívaolaj (100% extra szűz)

2 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)

3 dkg mazsola

1/2 citrom reszelt héja és leve

Citromos mazsolás túrós kuglóf elkészítése:

1. mossuk meg és válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük habbá

2. a sárgáját a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a túrót, az alaposan megmosott citrom héját és levét, a fahéjat és az olajat, majd keverjük össze

3. adjuk a túrós keverékhez a lisztet, a sütőport és a mazsolát, keverjük össze, majd forgassuk a masszához a felvert tojásfehérjét

4. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a formát

5. terítsük el egyenletesen a masszát az előkészített formában és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára

 

Praktikák:

– aki az édesebb süteményeket kedveli emelje meg a cukor mennyiségét (15 dkg)

– a képen látható sütemény teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és xilittel készült

 

A citromos mazsolás túrós kuglóf receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc