Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag hozzávalók:

50 g aszalt szilva

50 g aszalt sárgabarack

50 g mazsola vagy aszalt datolya

175 g zabpehely

50 g vaj

3 ek méz

1 tojás

Aszalt gyümölcsös müzli szelet házilag elkészítése:

Készítsünk elő egy lapos sütőformát, amelyben elfér majd a vékonyan kiterített müzliszeletünk.

Melegítsük elő a sütőt 170-180 fokra.

Vágjuk nagyon nagyon apróra az aszalt gyümölcsöket és keverjük össze a zabpehellyel. A zabpehely harmadát megőrölhetjük, hogy jobban összeálljon a müzlink.
A vajat olvasszuk fel serpenyőben, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük jól el, és adjuk hozzá az aszalt gyümölcsös keveréket. Várjuk meg míg majdnem egészen kihűl. Ekkor hozzáüthetjük az egész tojás, amit előzőleg felvertünk.

Helyezzük az egészet a tepsibe, és egyengessük el, hogy mindenhol egyforma vastagágú legyen. 20-25 perc alatt aranybarnára sül.

Ha kész, hagyjuk a tepsiben, amíg kihűl, és csak aztán vágjuk szeletekre.

Tízóraira és uzsonnára is kitűnő.

 

Tipp:

Vigyázat, mivel nincs benne tartósítószer maximum egy hétig tárolható légmentesen lezárható dobozban a hűtőszekrényben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc