Mángold és céklalevél saláta hozzávalók:
1 csokor (10-15 levél) mángold
1 csokor (5-6 db) leveles cékla
1 mokkáskanál cukor (nyers nád)
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
1/2 citrom
reszelt parmezán
Mángold és céklalevél saláta elkészítése:
1. vágjuk le a cékla leveleit és mossuk meg alaposan az összes levéllel együtt
2. tegyük a cékla gumóit egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot (enyhíti a földes ízt), öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és főzzük fogkeményre a céklát, majd ha megfőtt, pucoljuk meg
3. karikázzuk vékonyra a fokhagymát, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg, adjunk hozzá a mángolt leveleket, csipet sóval és borssal fonnyasszuk meg, majd tegyük tányérra
4. csipet sóval, borssal fonnyasszuk meg a cékla leveleit is, majd keverjük a mángoldhoz
5. karikázzuk fel a céklát 3-5 mm vasragra és a serpenyőben süssük pár másodpercig a karikák mindkét oldalát
6. citromlével meglocsolva és parmezánnal meghintve tálaljuk
Praktikák:
– a céklagumót ne főzzük túl puhára, mert még a serpenyőben is fogjuk sütni
– ha a mángold leveleiről eltávolítjuk a szárat, úgy is fel lehet használni, mint a spárgát
A mángold és céklalevél saláta receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás