Mángold és céklalevél saláta hozzávalók:

1 csokor (10-15 levél) mángold

1 csokor (5-6 db) leveles cékla

1 mokkáskanál cukor (nyers nád)

3 gerezd fokhagyma

2-3 evőkanál olívaolaj (100% extra szűz)

só (természetes, nem finomított)

tört bors

1/2 citrom

reszelt parmezán

Mángold és céklalevél saláta elkészítése:

1. vágjuk le a cékla leveleit és mossuk meg alaposan az összes levéllel együtt

2. tegyük a cékla gumóit egy lábosba, adjuk hozzá a cukrot (enyhíti a földes ízt), öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje és főzzük fogkeményre a céklát, majd ha megfőtt, pucoljuk meg

3. karikázzuk vékonyra a fokhagymát, majd egy serpenyőben az olívaolajon pirítsuk meg, adjunk hozzá a mángolt leveleket, csipet sóval és borssal fonnyasszuk meg, majd tegyük tányérra

4. csipet sóval, borssal fonnyasszuk meg a cékla leveleit is, majd keverjük a mángoldhoz

5. karikázzuk fel a céklát 3-5 mm vasragra és a serpenyőben süssük pár másodpercig a karikák mindkét oldalát

6. citromlével meglocsolva és parmezánnal meghintve tálaljuk

Praktikák:

– a céklagumót ne főzzük túl puhára, mert még a serpenyőben is fogjuk sütni
– ha a mángold leveleiről eltávolítjuk a szárat, úgy is fel lehet használni, mint a spárgát

 

A mángold és céklalevél saláta receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc