Töltött tészta sajtmártással Gábor módra hozzávalók:
50 dkg darált hús
egy fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy üveges gomba vagy konzerv
1 evő kanál mustár
2 evő kanál méz
ízlés szerint só és bors
zöld szárított petrezselyem
vegeta
konzerv kukorica
Tésztához:
50 dkg liszt
1 egész tojás
csipet só
viz
Sajt szósz Gábor módra
1db tojás
1evökanál liszt
1evökanál vaj
2 rúd natur kenősajt
egy csipet őrölt szerecsendió
csipet só
bors
száritott kapor levél
szárított petrezselyem zöld
Töltött tészta sajtmártással Gábor módra elkészítése:
Töltelék: a hagyma finomra vágása, majd lepirítása közben a gomba hozzáadása. Sóval borsal ízesítjük, hozzá adjuk a darált húst és egybe sütjük a mézzel, pirítjuk
Tészta: a tojást kikeverjük a liszttel és vízzel – amennyit felvesz – hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk 2-3mm vastagságúra, felkockázzuk, majd beletöltjük a már kihűlt tölteléket. Összenyomkodjuk a széleit jó alapossan, a forrásban lévő vízbe tesszük, és 1 forrás után kivesszük.
Mártás én módomra: tojást kikeverjük 0,5l tejjel, hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat +evőkanál lisztet. Csomómentesre keverjük, majd gőz fölött adagoljuk a sajtott, és folyamatosan keverjük és közben fűszerezük.
0 hozzászólás