Töltött tészta sajtmártással Gábor módra hozzávalók:

50 dkg darált hús

egy fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

egy üveges gomba vagy konzerv

1 evő kanál mustár

2 evő kanál méz

ízlés szerint só és bors

zöld szárított petrezselyem

vegeta

konzerv kukorica

 

Tésztához:

50 dkg liszt

1 egész tojás

csipet só

viz

 

Sajt szósz Gábor módra

1db tojás

1evökanál liszt

1evökanál vaj

2 rúd natur kenősajt

egy csipet őrölt szerecsendió

csipet só

bors

száritott kapor levél

szárított petrezselyem zöld

Töltött tészta sajtmártással Gábor módra elkészítése:

Töltelék: a hagyma finomra vágása, majd lepirítása közben a gomba hozzáadása. Sóval borsal ízesítjük, hozzá adjuk a darált húst és egybe sütjük a mézzel, pirítjuk

Tészta: a tojást kikeverjük a liszttel és vízzel – amennyit felvesz – hogy nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk 2-3mm vastagságúra, felkockázzuk, majd beletöltjük a már kihűlt tölteléket. Összenyomkodjuk a széleit jó alapossan, a forrásban lévő vízbe tesszük, és 1 forrás után kivesszük.

Mártás én módomra: tojást kikeverjük 0,5l tejjel, hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat +evőkanál lisztet. Csomómentesre keverjük, majd gőz fölött adagoljuk a sajtott, és folyamatosan keverjük és közben fűszerezük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc