Köményes csirkével töltött burgonya hozzávalók:
2 személyre
2-4 sütnivaló burgonya
15-20 dkg csirkemell
őrölt kömény
só
bors
chili
krumpli fűszersó
tejföl
reszelt sajt
olaj
Köményes csirkével töltött burgonya elkészítése:
A burgonyákat megmossuk, levágjuk a tetejét, a közepét kikanalazzuk és fűszersóval bedörzsöljük.
A csirkemelleket feldaraboljuk, sóval, borssal, köménnyel, chilivel és kevés tejföllel összedolgozzuk. Én aprítógépben szoktam.
A sütőt előmelegítjük 180-200 C°-ra.
A burgonyákat megtöltjük a hústöltelékkel és a sütőlap alját beolajozzuk. A kalapokat is mellé tesszük megsülni.
Amikor már szinte kész, megszórjuk sajttal, megvárjuk még megsül rajta.
A köményes csirkével tölött burgonya receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.
0 hozzászólás