Sült rizsgombóc hozzávalók:
Fél csésze rizs (lehet barna is)
3 tojás
10 dkg sajt (Edami vagy Comte)
egy kanál liszt (helyette lehet zabkorpa)
zsemlemorzsa (szintén lehet zabkorpa)
só
bors
bazsalikom
oregánó
fokhagyma- elhagyható
Sült rizsgombóc elkészítése:
Főzzük meg a rizst jó alaposan sós, borsos, oregánós, bazsalikomos vízben. (De tehetünk bele bármilyen más fűszert is. Ha friss fűszerlevelet használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha megfőtt a rizs)
Ha kész, és meghűlt kicsit, tegyük hozzá a sajtot, a tojást, a lisztet (vagy zabkorpát)
Forgassuk meg zsemlemorzsában (vagy zabkorpa és szárított búzacsíra 2:1 arányú) keverékében, majd forró (olíva) olajban pár perc alatt süssük aranybarnára.
Törlőpapírra téve itassuk fel a felesleges zsiradékot.
Főzelékekhez kínáljuk, de tejszínes mártogatóssal is finom előétel.
0 hozzászólás