Sült rizsgombóc hozzávalók:

Fél csésze rizs (lehet barna is)

3 tojás

10 dkg sajt (Edami vagy Comte)

egy kanál liszt (helyette lehet zabkorpa)

zsemlemorzsa (szintén lehet zabkorpa)

bors

bazsalikom

oregánó

fokhagyma- elhagyható

Sült rizsgombóc elkészítése:

Főzzük meg a rizst jó alaposan sós, borsos, oregánós, bazsalikomos vízben. (De tehetünk bele bármilyen más fűszert is. Ha friss fűszerlevelet használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha megfőtt a rizs)

Ha kész, és meghűlt kicsit, tegyük hozzá a sajtot, a tojást, a lisztet (vagy zabkorpát)

Forgassuk meg zsemlemorzsában (vagy zabkorpa és szárított búzacsíra 2:1 arányú) keverékében, majd forró (olíva) olajban pár perc alatt süssük aranybarnára.

Törlőpapírra téve itassuk fel a felesleges zsiradékot.

 

Főzelékekhez kínáljuk, de tejszínes mártogatóssal is finom előétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc