Tonhalas-paradicsomos fehérbab-saláta hozzávalók:

Öntet

2 evőkanál citromlé

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

60 ml extraszűz olívaolaj

frissen őrölt feketebors, ízlés szerint

 

Saláta

400 g fehérbab-konzerv, lecsorgatva

185 g tonhalkonzerv, vízben eltett, lecsorgatva, lemezekre szedve

1 kis fej lilahagyma, apróra kockázva

2 ek friss aprított bazsalikom (vagy petrezselyem)

1½ tk frissen reszelt citromhéj

100 g rukkola

250 g koktélparadicsom negyedekre vágva

Tonhalas-paradicsomos fehérbab-saláta elkészítése:

Az öntet elkészítéséhez: kis tálban összekeverjük a citromlevet és a fokhagymát. Apránként hozzákeverjük az olajat. Borssal ízesítjük.

A saláta elkészítéséhez: egy tálban összekeverjük a babot, a tonhalat, a hagymát, a bazsalikomot és a citromhéjat. Hozzáadunk mintegy 60 ml öntetet (a többi öntetet a rukkolához tartalékoljuk). Összeforgatjuk, hogy az öntet egyenletesen bevonja a hozzávalókat. (A saláta lefedve, hűtőben 1 napig áll el.)

Közvetlenül tálalás előtt nagy tálba tesszük a rukkolát. Hozzáadjuk a megmaradt öntetet, és alaposan összeforgatjuk.

A rukkolát szétosztjuk négy tányérra. Erre szedjük a tonhalas babsalátát, majd koktélparadicsommal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc