Cukkinis gombás lecsó hozzávalók:
1 kg lecsó paprika
1 kg paradicsom
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
5-6 db gomba
só (himalája)
tört bors
2-3 evőkanál olívaolaj
Cukkinis gombás lecsó elkészítése:
1. mossuk meg alaposan a zöldségeket és kockázzuk fel (a fokhagymát reszelni is lehet az intenzívebb íz miatt)
2. az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét)
3. adjuk hozzá a paradicsomot és fedő alatt pároljuk, amíg a paradicsom kevés levet ereszt
4. adjuk hozzá a paprikát, cukkinit, gombát, fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk
5. időnkét kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg „fogkemény” lesz a cukkini és a gomba
Praktikák:
– nálam a paradicsom és paprika 1 : 1 aránya vált be, de ízlés szerint változtatható
– ha botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, akkor kiváló mártást kapunk halakhoz, húsokhoz, tésztához
– tálaljuk különféle gabonával
A cukkinis gombás lecsó receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás