Áfonyalekváros csirkemell hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg margarin vagy olaj
só
mustár
áfonyalekvár
Áfonyalekváros csirkemell elkészítése:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.
Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.
A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.
0 hozzászólás