Áfonyalekváros csirkemell hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé

10 dkg margarin vagy olaj

mustár

áfonyalekvár

    Áfonyalekváros csirkemell elkészítése:

    A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és borsozzuk. A serpenyőben felolvasztjuk a margarint, és amikor már forró, belehelyezzük a csirkemelleket, melyeknek mindkét oldalát megpirítjuk. Ha már barnás a teteje, kivesszük a serpenyőből, majd az egyik oldalát vékonyan bekenjük mustárral. A mustáros oldalával tegyük újra a serpenyőbe 2-3 percre, fedő alatt pároljuk.

    Kevés vizet önthetünk hozzá. Újból kivesszük a csirkemelleket, és a másik oldalukat áfonyalekvárral kenjük meg, ezután újabb 2-3 perc következik a serpenyőben. A mustár és az áfonya nagyon pikáns édes-savanyú ízhatást eredményez.

    A csirkemellet krumplikrokettel, krumplipürével vagy karikára vágott sült krumplival tálaljuk.

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 30 perc