Habtorta csokoládé habbal (Pavlova) hozzávalók:
A „tésztához„:
6 tojás fehérje
24 dkg kristálycukor
3 dkg kakaó
A krémhez:
30 dkg olvasztott csokoládé (nem tortabevonó, minőségi csokoládé mert ettől lesz finom a krém
6 tojás sárgája
1 evőkanál víz
3 dl habbá vet tejszín
rum
Habtorta csokoládé habbal (Pavlova) elkészítése:
A torta alja:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk majd a cukrot apránként hozzáadjuk, a végén pedig a kakaót is. A sütőt 150 C-ra melegítjük a tésztát 3 részre osztjuk. Körökre( 20-22 cm átmérőjű ) vagy négyzetekre simítunk attól függően, milyen formájú a tál amiben tálalni szeretnénk. A tésztát a sütőben 45-60 percig sütjük majd kinyitjuk a sütőajtót, de a lapokat ott hagyjuk kihűlni.
A krém töltelék:
A töltelékhez a micróban felolvasztott csokoládét (ne forrjon!) a tojássárgájával simára keverjük .Kihűtjük. Keményre verjük a tejszínt azt is beleforgatjuk és betesszük a fagyasztóba, hogy egy kicsit megdermedjen
Összeállítás:
A első tésztalapot a tálra fektetjük. Nem baj, ha nem pont akkora vagy nagyobb mint a tál vagy eltörik, hiszen a tésztánk a habkarikára hasonlít. Kiegyengetjük, hogy nagyjából egyenletes legyen. Majd erre kenünk egy réteg megdermedt krémet majd újra tészta , krém stb. Az utolsó réteg krémre rászórjuk a megmaradt habmorzsákat. A tetejét kakaóval beszórjuk. Hűtőben tároljuk. Előző nap kell elkészíteni, hogy a krém egy kicsit átitassa a tésztát. Ha a krémünk kicsit folyós akkor a tálalás előtt egy órára újra a fagyasztóba kell tenni! Ha egyszer megcsináltuk készüljünk fel rá, hogy állandóan ezt kéri majd a család. Fejedelmi orosz édesség!
0 hozzászólás