Zabos sütemény hozzávalók:

1/2 pohár liszt

1/2 pohár zabkorpa

1 pohár zabpehely

1/2pohár cukor

1/2pohár méz

1/2 pohár natúr joghurt

1 tojás

100 gr vaj (nem margarin)

fél csomag sütőpor

vaniliás cukor

    Zabos sütemény elkészítése:

    A vajat a cukorral kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tojást majd a többi hozzávalót. Nem kell megijedni hogy a zabpehely darabok enyhén kiállnak a masszából. Sütőpapíron sütjük.

    Két kanál segítségével a puha masszából kis halmokat készítünk a sütőpapírra, egymástól elegendő távolságra mert a kerek formát a süti a hő hatására veszi fel sütés közben.

    20-30 percig sütjük közepes lángon, vigyázzunk mert könnyen odaég!

    Lehet tetszés szerint diót, mogyorót, mandulát is beledarálni, de az igazi zabos süti ezek nélkül készül.

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 45 perc