Zabos sütemény hozzávalók:
1/2 pohár liszt
1/2 pohár zabkorpa
1 pohár zabpehely
1/2pohár cukor
1/2pohár méz
1/2 pohár natúr joghurt
1 tojás
100 gr vaj (nem margarin)
fél csomag sütőpor
vaniliás cukor
Zabos sütemény elkészítése:
A vajat a cukorral kifehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tojást majd a többi hozzávalót. Nem kell megijedni hogy a zabpehely darabok enyhén kiállnak a masszából. Sütőpapíron sütjük.
Két kanál segítségével a puha masszából kis halmokat készítünk a sütőpapírra, egymástól elegendő távolságra mert a kerek formát a süti a hő hatására veszi fel sütés közben.
20-30 percig sütjük közepes lángon, vigyázzunk mert könnyen odaég!
Lehet tetszés szerint diót, mogyorót, mandulát is beledarálni, de az igazi zabos süti ezek nélkül készül.
0 hozzászólás