Amerikai palacsinta szőlősziruppal hozzávalók:
Palacsintatészta
1 tojás
10 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1,5 dl tej
1 evk. vaj
cukor ízlés szerint (max egy evk.) vagy 1 zacskó bourbon vaníliás cukor
1 tk. mandulalikőr
Szőlőszirup
2 marék szőlőszem (vegyes)
mandulalikőr
2 evk. méz
12 evk. tejszín
1 evk. cukor
kis vanília (vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor)
Amerikai palacsinta szőlősziruppal elkészítése:
A szőlőszemeket megmossuk és mandulalikőrbe beáztatjuk. (Ha valakit zavarnak a szőlőmagok, kiszedheti, szerintem elég macerás, és az elfogyasztásnál amúgy nem is zavarnak a magok.)
A tojást a cukorral, a vajjal, a vaníliával, a mandulalikőrrel habosra keverjük (felverjük), majd hozzászitálunk a sütőporos lisztből. Tejjel fellazítjuk, majd újra szitálunk hozzá lisztet és így tovább, fokozatosan csomómentesre keverjük. Félretesszük pihenni.
A beáztatott szőlőszemeket serpenyőbe öntjük, és elkezdjük forralni. Kevés vizet önthetünk hozzá, mert gyorsan elforrja majd a folyadékot. Ha a szőlő puhulni kezd adunk hozzá 2 evk. mézet és 1 evk. cukrot (vagy vaníliás cukrot).
A méz szirpposodni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, amivel fellazítjuk és a vaniliával meghintjük. Összedolgozzuk.
Inkább szirup állagút készítsünk, mint krémeset.
A palacsintákat kisütjük, majd tálaláskor tányéronként 2 – 2 darabot a szőlősziruppal leöntünk.
Amerikai palacsinta szőlősziruppal receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.
0 hozzászólás