Amerikai palacsinta szőlősziruppal hozzávalók:

Palacsintatészta

1 tojás

10 dkg liszt

fél csomag sütőpor

1,5 dl tej

1 evk. vaj

cukor ízlés szerint (max egy evk.) vagy 1 zacskó bourbon vaníliás cukor

1 tk. mandulalikőr

Szőlőszirup

2 marék szőlőszem (vegyes)

mandulalikőr

2 evk. méz

12 evk. tejszín

1 evk. cukor

kis vanília (vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor)

Amerikai palacsinta szőlősziruppal elkészítése:

A szőlőszemeket megmossuk és mandulalikőrbe beáztatjuk. (Ha valakit zavarnak a szőlőmagok, kiszedheti, szerintem elég macerás, és az elfogyasztásnál amúgy nem is zavarnak a magok.)

A tojást a cukorral, a vajjal, a vaníliával, a mandulalikőrrel habosra keverjük (felverjük), majd hozzászitálunk a sütőporos lisztből. Tejjel fellazítjuk, majd újra szitálunk hozzá lisztet és így tovább, fokozatosan csomómentesre keverjük. Félretesszük pihenni.

A beáztatott szőlőszemeket serpenyőbe öntjük, és elkezdjük forralni. Kevés vizet önthetünk hozzá, mert gyorsan elforrja majd a folyadékot. Ha a szőlő puhulni kezd adunk hozzá 2 evk. mézet és 1 evk. cukrot (vagy vaníliás cukrot).

A méz szirpposodni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, amivel fellazítjuk és a vaniliával meghintjük. Összedolgozzuk.

Inkább szirup állagút készítsünk, mint krémeset.

A palacsintákat kisütjük, majd tálaláskor tányéronként 2 – 2 darabot a szőlősziruppal leöntünk.

 

Amerikai palacsinta szőlősziruppal receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc