Házi ketchup recept hozzávalók:

0,6 l (egészségesebb összetevők)


0,5 l paradicsom püré (100 %-os)

3 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

1 teáskanál szemes bors

3 dkg cukor (nád, nyírfa, vagy sztívia)

1 evőkanál balzsamecet

5 szem szegfűszeg

1 db halványító zeller szár

1 kisebb rúd fahéj

5 szem borókabogyó

Házi ketchup recept elkészítése:

1. öntsük edénybe a paradicsompürét, adjuk hozzá a megtisztított (egészben hagyott) hagymákat és a fűszereket, majd kis lángon főzzük össze

2. ha besűrűsödött a püré hagyjuk kihűlni és szűrjük le

3. tiszta üvegben, hűtőben tároljuk

 

Praktikák:

– ha híg marad a ketchup, főzhetünk bele 1-2 evőkanál sűrített paradicsomot

– ha túl sűrű a paradicsompüré, kevés vízzel higítsuk

– a szegfűszeg és fahéj intenzívebb ízét nem mindenki szereti, ha először készítjük, érdemes ebből a két fűszerből kevesebbet tenni a mártásba, mert folyamatában egyszerűbb emelni a fűszer adagot, mint tompítani azok ízét

– a képen látható ketchup 100%-os paradicsompüréből nádcukorral készült

 

A házi ketchup receptjét Receptműves ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc