Egyszerű és egészséges sütőtök krémleves hozzávalók:

1 db sütőtök (1 kg körüli hosszúkás orange -köznyelven amerikai- tök)

1 db vöröshagyma

1 db sárgarépa

1 db fehérrépa

2 gerezd fokhagyma

1 db zöldségleves kocka (sómentes)

só (természetes, nem finomított)

bors

olívaolaj (extra szűz)

Egyszerű és egészséges sütőtök krémleves elkészítése:

1. a tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük

2. a felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olivaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a hagyma levét és ízét)

3. amikor a hagyma üveges, rátesszük a felkarikázott sárga- és fehérrépát, majd a felkockázott tököt és felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje

4. dobjuk bele a leveskockát és törjünk rá csipet borsot

5. főzzük addig, amíg a tök megpuhul

6. botmixerrel turmixoljuk krémesre (nem kell átmerni, lehet a lábosban)

 

Praktikák:

– tálaláskor öntsünk rá egy kevés tökmag olajat és szórjuk meg pirított, sótlan tökmaggal

– ha sűrűnek tűnik a leves, főzzük össze még (tisztított) vízzel

– ha nem szeretnénk csak krémlevest, turmixolás előtt vegyünk ki néhány kocka tököt, majd turmixolás után tegyük vissza

– önmagában is finom, lehet leveszöldség nélkül is főzni

– mivel sütni is szoktam belőle, általában 2 db kicsi, eltérő színű tökből készítem (mindkettőnek fele-fele levesbe és sütni)

 

A sütőtök krémleves receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc