Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával hozzávalók:
4-6 szelet pöfeteg gomba
liszt
2-3 tojás
zsemlemorzsa (én darált zabpelyhet használok helyette)
darált dió, mogyoró, mandula, napraforgó, tökmag
olaj
vaj
4 db savanyú alma
5 dkg krémsajt
színesbors
szegfűbors
Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával elkészítése:
Az almákat megpucoljuk és felkockázzuk. Egy hőálló tálba helyezzük és vajat, krémsajtot kockázunk hozzá. Kevés vízzel meglocsoljuk, majd befűszerezzük szegfűborssal és színesborssal. Sütőben 15 perc alatt puhára sütjük, kb. 180 C°-on.
A gombákat felszeleteljük és lehúzzuk a héját. Először a lisztbe beleforgatjuk, majd a tojásba, és utoljára pedig a darált, sokmagvas zsemlemorzsába. Forró olajban pár perc alatt kisütjük. A vajas, sajtos almakockákkal tálaljuk.
A Bundás óriás pöfeteg, mandulás, sajtos sült almával receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!
0 hozzászólás