Gombaleves gerslivel hozzávalók:

10 dkg gersli

50 dkg csiperke gomba

3 db sárgarépa

1 db vöröshagyma

2 db fokhagyma

2 teáskanál ételízesítő (sómentes)

1 teáskanál majoranna

1 teáskanál vágott petrezselyem

só (természetes, nem finomított)

bors

2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)

Gombaleves gerslivel elkészítése:

1. a zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük, a gombát és a sárgarépát vékonyan felszeljük

2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát (adjunk hozzá csipet sót, így könnyebben kiengedi a zamatát és a levét)

3. szórjuk rá a fokhagymát, a felszelt gombát, a sárgarépát és a gerslit

4. sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsük és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőségesen ellepje

5. főzzük addig a levest, amíg a gersli megpuhul, szórjuk meg a majorannával és a petrezselyemmel és még egyszer forraljuk össze

Praktikák:

– sárgarépa nélkül is készíthető

– az ételízesítő helyett adhatunk hozzá egy (bio) leveskockát, vagy víz helyett alaplevessel öntsük fel

– tálalható tejföllel

A Gombaleves gerslivel receptjét Receptműves ajánlotta. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc