Gombaleves gerslivel hozzávalók:
10 dkg gersli
50 dkg csiperke gomba
3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 db fokhagyma
2 teáskanál ételízesítő (sómentes)
1 teáskanál majoranna
1 teáskanál vágott petrezselyem
só (természetes, nem finomított)
bors
2-3 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
Gombaleves gerslivel elkészítése:
1. a zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük, a gombát és a sárgarépát vékonyan felszeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát (adjunk hozzá csipet sót, így könnyebben kiengedi a zamatát és a levét)
3. szórjuk rá a fokhagymát, a felszelt gombát, a sárgarépát és a gerslit
4. sóval, borssal, ételízesítővel ízesítsük és öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőségesen ellepje
5. főzzük addig a levest, amíg a gersli megpuhul, szórjuk meg a majorannával és a petrezselyemmel és még egyszer forraljuk össze
Praktikák:
– sárgarépa nélkül is készíthető
– az ételízesítő helyett adhatunk hozzá egy (bio) leveskockát, vagy víz helyett alaplevessel öntsük fel
– tálalható tejföllel
A Gombaleves gerslivel receptjét Receptműves ajánlotta. Köszönjük!
0 hozzászólás