Majonézes padlizsánkrém grillezett csirkemellel hozzávalók:

A tésztához:

Ha nincs kedvünk gyúrni, akkor vehetünk leveles tésztát (igazából vajas tészta a legjobb, de azt nehéz kapni).

Ha gyúrunk akkor sós linzer tészta kell, amihez:

• 60 dkg liszt

• 40 dkg vaj

• só

• 2 tojás sárgája kell.

A padlizsán krémhez:

• 2 tojás sárgája

• 4 dl olaj

• egy ek mustár

Én bolondítottam tartár jellegű mártássá porcukorral, citromlével de lehet bele tenni korty fehér bort is.

• só

• fehérbors

• 2-3 db padlizsán

• 1 fej vöröshagyma

• 2 gerezd fokhagyma

A csirkemellhez:

• 1 filézett vagy csontos csirkemell (természetesen a csont nem kell ezért le kell ha tudjuk egészben fejteni a melleket)

• valamilyen grillfűszerkeverék

Majonézes padlizsánkrém grillezett csirkemellel elkészítése:

A krém:

1. A sütőt begyújtjuk vagy ha valakinek van elektromos grill akkor azt. Rá vagy betesszük egy tepsiben a sütőbe a megmosott padlizsánokat és 5-10 perces forgatásokkal megsütjük. Akkor van kész ha a héja összeesik.

2. Közben a két tojás sárgáját összekeverjük a mustárral és lassan csurgatva hozzákeverjük a 4 dl olajat. Ezután sózzuk, cukrozzuk. Hozzákeverjük a citromlevet, ha szeretnénk bort és a fehér borsot. Betesszük a hűtőbe.

3. Amikor a padlizsán kész, lehúzzuk a héját és egy edénybe tesszük. Fogunk egy botmixert és addig turmixoljuk míg sűrű krémet nem kapunk (csomómentesre)

4. Amikor kissé kihűlt a padlizsán hozzákeverjük a majonézt és belereszeljük a hagymát. Meg kóstoljuk, és ha kell sózzuk, borsozzuk. Visszarakjuk a hűtőbe.

5. A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágjuk, majd egy kevés fűszerkeverékkel beízesítjük és összekeverjük. Oliva olajat vagy napraforgó olajat hevítünk (egy keveset) vagy grill vagy sima serpenyőben és gyakori forgatással mindkét oldalukat arany barnára sütjük. Kiszedjük egy tányérra és hagyjuk állni.

A tészta:

6. A kimért lisztet a kimért vajjal morzsalékosra keverjük. Amikor a darás állag kész akkor jöhet bele a só és a tojások sárgája ebből egynemű anyagot gyúrunk majd ketté választjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Amikor kész, egy lisztes deszkára tesszük és kinyújtjuk. Mivel ez egy előétel mindenkinek elég egy db így egy buciból öt korongnak kell kijönnie. Korongok: Én muffin tepsiben sütöttem ezért, ha van egy muffin papírunk akkor azt kihajtjuk és amekkora az átmérő (vagy forma nagyság mondhatni) akkora kiszúró kell. Amikor a korongok megvannak belerakjuk a formába amit előzőleg kivajazunk vagy olajozunk . 180 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük. Amennyiben bolti tésztánk van azt ha leveles akkor is kinyújtjuk óvatosan. Ha átgyúrjuk, akkor a tészta nem marad leveles.

Amikor a krusztádok (tészta kosárkák) megsültek, kicsit kihűtjük. A krémből mindegyikbe egyformán teszünk és a csirkemelleket vékonyan csíkokra szeleteljük. Amiből 2-2 csíkot teszünk mindegyik krémes kosár tetejére. Esetleg ízlés szerint díszítjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc