Fogas filé bazsalikomos parmezán morzsával, zöld diós citrus salátával és tejszínes graten burgonyával hozzávalók:

4 főre:

60 dkg bőrnélküli fogas filé- 0,3 dkg Fehér kenyér

1 csokor friss bazsalikom

6 dkg parmezán

4 dkg vaj

tengeri só, frissen őrölt bors

a tepsi kikenéséhez: vaj

 

A graten burgonyához:

40 dkg burgonya

4 dl tejszín

1 gerezd fokhagyma

szerecsendió

őrölt fekete bors

tengeri só

a tepsi kikenéséhez: vaj

 

A salátához:

1 jégsaláta

4 levél lollo rosso saláta

1 grapefruit

1 narancs

fél deci olívaolaj

1 evőkanál méz

diónyi gyömbér

tengeri só, őrölt fekete bors

2 darab Golden Food zölddió

Fogas filé bazsalikomos parmezán morzsával, zöld diós citrus salátával és tejszínes graten burgonyával elkészítése:

1. A fogast vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk, beborsozzuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk, a fogas-szeleteket ráfektetjük.

2. A morzsához a kenyeret lehéjazzuk, a kenyér belét, apró darabokra tépjük, sütőben kissé megszikkasztjuk. A fölaprított bazsalikommal, a parmezánnal meg az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Az így elkészített ízes morzsát a halszeletek tetejére halmozzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, ropogósra sütjük.

A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. A szeletelt burgonyát hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Kivajazott, 5 centi mély tepsibe simítjuk, és előmelegítet sütőben 140°C-on, 50 percig sütjük.

A salátához a jégsalátát és a lollo rosso salátát megmossuk, leszárogatjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A citrusokat kifilézzük, a visszamaradt gyümölcs hús levét kifacsarjuk, a gyümölcs filéket, meg a vékony szeletekre vágott zölddiót rászórjuk a salátával összeforgatjuk. A gyümölcs levét az olíva olajjal, a mézel és a reszelt gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a salátára öntjük, és jól behűtjük.

Tálaláskor a halat a felkockázott graten burgonyával és a salátával körítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc