Fogas filé bazsalikomos parmezán morzsával, zöld diós citrus salátával és tejszínes graten burgonyával hozzávalók:
4 főre:
60 dkg bőrnélküli fogas filé- 0,3 dkg Fehér kenyér
1 csokor friss bazsalikom
6 dkg parmezán
4 dkg vaj
tengeri só, frissen őrölt bors
a tepsi kikenéséhez: vaj
A graten burgonyához:
40 dkg burgonya
4 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió
őrölt fekete bors
tengeri só
a tepsi kikenéséhez: vaj
A salátához:
1 jégsaláta
4 levél lollo rosso saláta
1 grapefruit
1 narancs
fél deci olívaolaj
1 evőkanál méz
diónyi gyömbér
tengeri só, őrölt fekete bors
2 darab Golden Food zölddió
Fogas filé bazsalikomos parmezán morzsával, zöld diós citrus salátával és tejszínes graten burgonyával elkészítése:
1. A fogast vékony, tenyérnyi szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk, beborsozzuk. A tepsit vékonyan kivajazzuk, a fogas-szeleteket ráfektetjük.
2. A morzsához a kenyeret lehéjazzuk, a kenyér belét, apró darabokra tépjük, sütőben kissé megszikkasztjuk. A fölaprított bazsalikommal, a parmezánnal meg az olvasztott vajjal összedolgozzuk. Az így elkészített ízes morzsát a halszeletek tetejére halmozzuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, ropogósra sütjük.
A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. A szeletelt burgonyát hozzáadjuk, és jól összekeverjük. Kivajazott, 5 centi mély tepsibe simítjuk, és előmelegítet sütőben 140°C-on, 50 percig sütjük.
A salátához a jégsalátát és a lollo rosso salátát megmossuk, leszárogatjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A citrusokat kifilézzük, a visszamaradt gyümölcs hús levét kifacsarjuk, a gyümölcs filéket, meg a vékony szeletekre vágott zölddiót rászórjuk a salátával összeforgatjuk. A gyümölcs levét az olíva olajjal, a mézel és a reszelt gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd a salátára öntjük, és jól behűtjük.
Tálaláskor a halat a felkockázott graten burgonyával és a salátával körítjük.
0 hozzászólás