Kötött galuskaleves hozzávalók:

2 tojás

40 dkg liszt

1 fej vöröshagyma

3 liter víz

3 db burgonya

olaj

bors

delikát

pirospaprika

Kötött galuskaleves elkészítése:

A tojásból, a lisztből és kevés sóból tésztát gyúrunk, amit vékonyra nyújtunk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd forró olajon megdinszteljük és a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. A paprikás hagymát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk, majd megszórjuk kevés delikáttal. A tésztát vékonyan feltekerjük, majd kis darabokat vágunk belőle, amikre görcsöt kötünk.

A vizet feltesszük főni, amit sóval borssal, és pici delikáttal ízesítünk. Beletesszük a karikára vágott burgonyát, és amikor az félig megfőtt beletesszük a kötött galuskákat. Ha a tészta és a burgonya is puhára főtt, a leves elkészült.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc