Vargányás vadragu hozzávalók:

1 kiló vaddisznó comb

7-8 deka vaj

35 deka friss vargánya gomba

2-3 deci húsleves alaplé

1 deci vörösbor

2 deci tejföl

2 deci főző tejszín

1 kanál liszt

pár csepp citromlé

A páchoz

őrőlt babérlevél 2-3 darab

4-5 szem boróka bogyó

1 kis ág kakukkfű

1 deci fehér bor

1 kis kanál őrőlt fekete bors

1 közepes vöröshagyma

Vargányás vadragu elkészítése:

A vadhúst 2 centis kockákra vágom. A fehérbort összekeverem a vízzel, babérlevéllel, boróka bogyóval, borssal, kakukkfűvel és tűzdelt vöröshagymával. A húst egy éjszakát a pácban hagyom.

Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét (ha az nincsen, akkor 2 leves kocka is megfelel), majd kis lángon kb. 1 vagy 1,5 óra alatt puhára főzöm a húst.

A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom ezzel még 10 percig főzöm.

A tejfölt a vörösborral és a főző tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még 1-2 percig kicsit forralom, pár cspp citrom levet is adhatok hozzá.

Párolt rízzsel tálalom!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc