Vargányás vadragu hozzávalók:
1 kiló vaddisznó comb
7-8 deka vaj
35 deka friss vargánya gomba
2-3 deci húsleves alaplé
1 deci vörösbor
só
2 deci tejföl
2 deci főző tejszín
1 kanál liszt
pár csepp citromlé
A páchoz
őrőlt babérlevél 2-3 darab
4-5 szem boróka bogyó
1 kis ág kakukkfű
1 deci fehér bor
1 kis kanál őrőlt fekete bors
1 közepes vöröshagyma
Vargányás vadragu elkészítése:
A vadhúst 2 centis kockákra vágom. A fehérbort összekeverem a vízzel, babérlevéllel, boróka bogyóval, borssal, kakukkfűvel és tűzdelt vöröshagymával. A húst egy éjszakát a pácban hagyom.
Másnap egy lábasban a vajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből. Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm, hozzáadom a húsleves alaplét (ha az nincsen, akkor 2 leves kocka is megfelel), majd kis lángon kb. 1 vagy 1,5 óra alatt puhára főzöm a húst.
A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom ezzel még 10 percig főzöm.
A tejfölt a vörösborral és a főző tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm. Ezzel még 1-2 percig kicsit forralom, pár cspp citrom levet is adhatok hozzá.
Párolt rízzsel tálalom!
0 hozzászólás