Piros diós szelet hozzávalók:
30 deka liszt
25 deka cukor
4 egész tojás
20 deka olvasztott ráma margarin
1 csg sütőpor
1 deci tej
10 deka darált piros dió
A krém hozzávalói:
20 deka porcukor
20 deka margarin
5 deka darált dió
ízlés szerint rum
A tetejére:
2 deci tejszín
Piros diós szelet elkészítése:
A tojást a cukorral és az olvasztott margarinnal habosra kikeverem, hozzáadom a tejet, a darált diót a sütőporral elkevert lisztet és sütőpapiros tepsibe teszem(ami 24×22 cm-es). 170 fokon megsütöm.
A porcukrot a margarinnal, a darált dióval és a rummal krémmé kikeverem. A meghűlt tésztát két lapba vágom és a diókrémmel megtöltöm. A tetejére tejszínt felvertem és piros dióbéllel diszítettem.
0 hozzászólás