Citromtorta hozzávalók:

A tésztához:

5 tojás

10 deka cukor

13 deka liszt

fél deci étolaj

fél deci víz

fél csg sütőpor

1 citrom leve és reszelt héja

A krém hozzávalói:

6 deci tej

1 csg citromos pudingpor

3 e.k. kanál cukor

fél csg főzés nélküli zselatin

3 deci tejszín

A tetejére:

2 tojás fehérje

15 deka cukor

1 citrom leve

Citromtorta elkészítése:

A tojásokat szétválasztom a fehérjét 4 deka cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent torta formába öntöm. 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.

A következő krémet teszem rá: a tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz keverem. Langyosra kihűtöm, ekkor adom hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm (az alsó lapot visszateszem a torta formába és így töltöm meg a tortát).

1-2 órát hidegre teszem.A mikor már megdermedt a torta leveszem a karimát és bevonom. A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem. Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc