Citromtorta hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
10 deka cukor
13 deka liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
fél csg sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
A krém hozzávalói:
6 deci tej
1 csg citromos pudingpor
3 e.k. kanál cukor
fél csg főzés nélküli zselatin
3 deci tejszín
A tetejére:
2 tojás fehérje
15 deka cukor
1 citrom leve
Citromtorta elkészítése:
A tojásokat szétválasztom a fehérjét 4 deka cukorral felverem. A többi hozzávalókat a liszt és sütőpor kivételével, a tojás sárgájához adom. Ezt a sárga masszát habosra kikeverem, és a tojás fehérjével óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet és kikent torta formába öntöm. 160 fokon megsütöm. Amikor kisült és kihűlt 3 egyforma lapba felvágom.
A következő krémet teszem rá: a tejszínt 4 deka porcukorral habbá verem. A tejből pudingból és cukorból a szokásos eljárással pudingot főzök. A zselatint fél deci langyos vízben kikevertem és a pudinghoz keverem. Langyosra kihűtöm, ekkor adom hozzá a felvert tejszínhabot. Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm (az alsó lapot visszateszem a torta formába és így töltöm meg a tortát).
1-2 órát hidegre teszem.A mikor már megdermedt a torta leveszem a karimát és bevonom. A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és citrommal keményre felverem. Díszítő zsák és cső segítségével feldíszítem.
0 hozzászólás