Ezerjó szelet hozzávalók:

Tészta:
40 deka liszt
25 deka hideg margarin
2 deci tejföl
csipet só
1 citrom leve

Mákos töltelék hozzávalói:
1 darab tojás
15 deka darált mák
10 deka porcukor
20 deka mirelit magozott meggy

Második túrós töltelék hozzávalói:
1 egész tojás
10 deka porcukor
30 deka túró
1csg vaníliás cukor
5 deka mazsola (én kihagytam)

Harmadik, almás töltelék:
60 deka alma
1 kávés kanál őrőlt fahéj
10 deka cukor
lap kenéshez 3 kanál lekvár
5 deka darált dió
A lapok szórásához zsemlemorzsa

A tetejére :
1 tojás fehérje
fél citrom leve
15 deka porcukor

Ezerjó szelet elkészítése:

A tepsit margarinnal kikentem, liszttel megszórtam. A tészta hozzávalóiból jól nyújtható könnyű kis tésztát kapunk. A tésztát négy egyformára elosztom és egyenként téglalap alakúra kinyújtom. Az én tepsim mérete 24×22-es volt. Az első lapot a tepsi aljára teszem, megszórom morzsával.

A mákos töltelék készítése:
A tojást a cukorral kikeverem, hozzáadom a darált mákot, a lapot megkenem vele és a meggyet is rászórom.
A második lapot ráteszem, ezt is morzsával megszórom, erre a túrós tölteléket teszem. A hozzávalókat szintén összekeverem.

Erre jön a harmadik lap, amit lekvárral megkentem, dióval megszórtam és az aprólyukú reszelőn lereszelt almát a cukorral, fahéjjal összekevertem, kifacsartam a levéből és a dióval megszórt lapra tettem. Erre jött a negyedik lap.

A tésztát megszurkáltam, hogy ne púposodjon fel és a gőz kijöjjön belőle. 200 fokon sütöm.

Amikor megsült, még melegen rásimítom a cukormázt, ami szépen rászárad majd a meleg által.

A máz készítése:
A tojás fehérjét a citrommal és a porcukorral sűrűre kikeverem és a meleg tésztára teszem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc