Százszor szép hozzávalók:
30 deka liszt
20 deka ráma margarin
10 deka porcukor
3 tojás sárgája
1 citrom leve és reszelt héja
1 csg sütőpor
1 csg vaníliás cukor
sárgabarack lekvár
Díszítéshez:
fél kiló marcipán massza vagy fondant
ételszínezékek
A bevonáshoz:
porcukor
víz
Százszor szép elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom és sima szaggatóval kiszúrom. Sütőpapiros sütőlapra teszem. 180 fokon készre sütöm.
Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok. A porcukort a vízzel kikeverem, de ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán.
Kicsit sűrű masszát kapok. Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket.
Amikor megszáradt, akkor marcipánból virágokat készítettem, mindegyiknek egy kicsi lekvárral lekentem az alját, hogy megragadjon a fondanton.
0 hozzászólás