Karamelkrémes torta hozzávalók:

A torta tészta hozzávalói:

4 tojás

10 deka liszt

8 deka cukor

fél csg sütőpor

fél deci olaj

2 kanál víz

csipet só

 

A krém hozzávalói:

10 deka porcukor

4 deka darált dió

2 csg karamellás puding

5 deci tej

6-7 deka cukor

4 deci tejszín

4 deka porcukor

csokoládé a díszítéshez

Karamelkrémes torta elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal kikeverem. A lisztben a sütőport elkeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a fehérjét óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze, belekeverem. Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. A torta formám 20 centis.

Olajjal kikent morzsával hintett tortaformában sütöm 170 fokon. A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom és krémmel megtöltöm.

A krém készítése:

A porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm. Amikor kihűlt, apróra összezúzom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A kihűlt pudinghoz hozzáadom az összezúzott karamellt és a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel megtöltöm a lapokat. A tetejét habbal és csokival díszítem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc