Karamelkrémes torta hozzávalók:
A torta tészta hozzávalói:
4 tojás
10 deka liszt
8 deka cukor
fél csg sütőpor
fél deci olaj
2 kanál víz
csipet só
A krém hozzávalói:
10 deka porcukor
4 deka darált dió
2 csg karamellás puding
5 deci tej
6-7 deka cukor
4 deci tejszín
4 deka porcukor
csokoládé a díszítéshez
Karamelkrémes torta elkészítése:
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral vízzel és olajjal kikeverem. A lisztben a sütőport elkeverem. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a fehérjét óvatosan, hogy a hab ne tőrjön össze, belekeverem. Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. A torta formám 20 centis.
Olajjal kikent morzsával hintett tortaformában sütöm 170 fokon. A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom és krémmel megtöltöm.
A krém készítése:
A porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm. Amikor kihűlt, apróra összezúzom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A tejszínt a porcukorral habbá verem. A kihűlt pudinghoz hozzáadom az összezúzott karamellt és a tejszínhab felét. Ezzel a krémmel megtöltöm a lapokat. A tetejét habbal és csokival díszítem.
0 hozzászólás