Citromos gyömbéres piskóta gyűrű hozzávalók:
12 dkg rétes liszt
csipet só
2 dkg cukor
1 teáskanál szárított élesztő
1 bio citrom reszelt héja és leve
2 tojás
5 dkg olvasztott, nem meleg, margarin
3 evőkanál meleg tej
A szirup hozzávalói:
1 citrom leve
20 deka cukor
1 deci víz
1 kávés kanál darabolt gyömbér
A díszítéshez:
2 dl tejszín
bármilyen friss vagy mirelit gyümölcs
Eszköz hozzávalók:
6 darab mini savarin forma
sütőlemez
nagy tál
Citromos gyömbéres piskóta gyűrű elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem és a dagasztójával simára kikeverem a tésztát.
A szilikonos formákat félig megtöltöm a tésztával. és kb 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig. amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kelnek a tésztáim, addig a szirupot elkészítem. A cukrot egy tálba teszem, a citrom levével, vízzel, s a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon gyöngyözésig főzöm, amíg besűrűsödik.
A már megkelt kis tésztánkat 190 fokos előmelegített sütőben, egy sütőlapon10-15 percig aranysárgára sütöm.
Kiöntöm a formából és egy tálba teszem, ekkor meglocsolom a langyos sziruppal, addig, amíg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára és a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
0 hozzászólás