Narancsos oroszkrém torta hozzávalók:

5 tojás
12 dkg cukor
15 dkg liszt
1 csg sütőpor
fél dl étolaj
fél dl víz

Krém:
2 csg vaníliás puding
6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa

Diszítéshez:
2 dl tejszín
1 narancs
mandula

Narancsos oroszkrém torta elkészítése:

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikeverem.
A két masszát összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet.
26 centis, kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.

170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt, a tortaformát lekapcsoltam.
A torta lapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, amikor langyosra kihűlt, a felvert tejszínhabbal összekevertem. 
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A két deci tejszínt narancs levével és a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalára pörkölt mandulaforgácsot és narancsot tettem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc