A la grec alap csorbához és pörkölthöz hozzávalók:

5 kg meghámozott paradicsom

½ kg paprika

zellerlevél

olaj

10 aszpirin

A la grec alap csorbához és pörkölthöz elkészítése:

Miután meghámoztuk és kockára vágtuk a paradicsomot, odatesszük főni, amíg el nem fő a habja.

Hozzáadjuk a felvágott paprikát, addig pároljuk amíg meg nem puhul.

Majd hozzátesszük az olajat és a sót, majd addig főzzük amíg az olaj a tetejére emelkedik. Ekkor beletesszük a felvágott zeller levelet.

Vegyünk le a levéből és ebben olvasszuk fel az aszpirinokat majd keverjük bele az egyvelegbe. Hagyjuk forrni még egyet és forrón tegyük befőttes üvegbe majd pedig dunsztoljuk meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc