A la grec bárány csorba hozzávalók:
1.5 kg bárányhús
3 fej hagyma
2 sárgarépa
1 kaliforniai paprika
1 paszternákgyökér
1 petrezselyemgyökér
3 zellergumó
2 citrom
500 g tejföl
4 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
2 kanál liszt
1 csokor petrezselyem
só, bors
A la grec bárány csorba elkészítése:
Takarítsd meg a húst a bőrtől és az inaktól, majd szeleteld megfelelő méretűekre. Mosd meg és tedd fel főni 4 liter sós vízbe.
Hámozd meg a zöldségeket és szeleteld fel őket.
Kockázd fel a répát, a zellert, a paprikát, a petrezselyemgyökeret és a paszternákot.
A hagymát vágd apróra, a zellert pedig karikákra.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat és tedd bele a zöldségeket. Párold 5 percet magas tűzön.
Tedd a párolt zöldségeket a fazékba, amibe a hús főtt és főzd tovább födő alatt alacsony tűzön.
Amikor a hús megpuhult (annyira hogy leválik a csontról) vedd le a tűzről.
Keverd össze egy tálban a tejfölt a tojássárgájával, a liszttel, egy citrom reszelt héjával, 2 citrom levével, az áttört fokhagymával és a felaprított petrezselyemmel.
Tegyél bele 2 csésze leves levet, keverd össze, majd folytonosan kevergetve öntsd az egészet a csorbához.
Sózd, borsozd ízlés szerint.
0 hozzászólás