A la grec húsgombóc leves hozzávalók:
1 kg darált hús
2 pohár rizs
egy hagyma
1 tojás fehérje
2 kiskanál vaj
petrezselyem levél
só, bors
2 tojás
egy citrom
A la grec húsgombóc leves elkészítése:
A darált húst összekeverjük a megmosott és megtisztított rizzsel, az apróra vágott hagymával, a tojás fehérjével, ízlés szerint sóval és borssal. Nedves kézzel kis húsgombócokat készítünk, amelyeket beleforgatjuk az apróra vágott zöldpetrezselyembe.
Egy 2 literes edénybe vizet teszünk főni, vajjal és sóval. Amikor a víz főni kezd, beletesszük a kis húsgombócokat és hagyjuk lassú tűznél főni.
Egy másik edénybe felverjük a másik két tojás, mint a rántottának és lassan hozzáadjuk a kicsavart citrom levét és tovább verjük. Lassan beletöltsük az edénybe és gondosan elkavarjuk, nehogy szétessenek a húsgombócok.
0 hozzászólás