A nagyi keksze hozzávalók:

200 g vaj

5 tojássárgája

200 g cukor

300 g liszt

200 g darált mandula, barackmag közepe, mogyoró vagy dió

1-2 kiskanál fahéj

tojás és cukor a keksz lekenéséhez

A nagyi keksze elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a vajjal és gyúrjuk addig, amíg kemény tésztát kapunk.

Adjuk hozzá az 5 tojássárgáját, a cukrot és a fahéjat (1-2 kiskanállal ízlés szerint).

Keverjük jól össze és végül tegyük bele a darált mandulát.

Az így kapott lapot hagyjuk másfél-két órát állni, majd nyújtsunk egy lapot belőle és szaggassuk ki tetszés szerint.

A formákat tegyük tepsibe , kenjük meg tojással és szórjuk meg cukorral. Süssük előmelegített sütőben 15 percet 200 fokon.

Amikor elkészült vegyük ki, hagyjuk kihűlni és fémdobozban tároljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc