A tavasz királynője süti hozzávalók:
Lap
5 tojás
125 g cukor
2 evőkanál olaj
5 csapott evőkanál liszt
vanília eszencia
egy csipetnyi só
2 evőkanál kenhető csokikrém
Krém
250 g friss krémes tehéntúró
200 g friss tejszín
125 g porcukor
250 g érett eper
100 g reszelt csokoládé
1 tasak zselatin
2 tasak vaníliacukor
Díszítés
10 eper
250 g friss tejszín
A tavasz királynője süti elkészítése:
Verd fel a tojásfehérjéket egy kis sóval, majd add hozzá a cukrot, az olajjal, eszenciával és liszttel összekevert és felvert sárgájákat, majd kavargasd, amíg beépül az összes hozzávaló.
Kenj ki egy tepsit egy kis olajjal, majd béleld ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, rajzolj rá csokoládécsíkokat, amiket húzz szét egy villával vagy fogpiszkálóval. Tedd a tepsit 20 percre az előmelegített sütőbe, közepes hőfokon.
Közben készítsd el az epres krémet. Keverd össze a tejszínt a porcukorral, vaníliacukorral, túróval, majd lassan csorgasd bele a gőz fölött megolvasztott zselatint.
Lassan kevergetve, add hozzá az apróra vágott epret és a reszelt csokit.
Válaszd le a megsült tésztát a papírról, majd vágd két egyenlő részre. Helyezd az egyik felet egy magasabb, a méretének megfelelő tepsibe, kend be az epres krémmel és helyezd rá a másik lapot.
Kicsit nyomkodd meg, majd tedd a hűtőbe legalább 2 órára, hogy összeálljon.
Vágd kockákra, majd díszítsd tejszínhabbal és félbe vágott eperrel.
Az epres süti receptjét ani67 ajánlotta.
0 hozzászólás