Áfonyalikőr hozzávalók:

2 kg áfonya

1 kg cukor

1 l erős, 85 fokos ízesítés nélküli alkohol

2 l vodka

4 kis tasak vaníliás cukor

Áfonyalikőr elkészítése:

Megtisztítjuk az áfonyát a szárától és levelétől, váltott vízben többször átmossuk, majd beletesszük egy 5 literes üvegpalackba. Hozzátöltjük a cukrot, és meleg helyen állni hagyjuk két hétig, ennyi idő kell a gyümölcsnek az erjedéshez.

Miután elolvad a cukor, és a gyümölcsöt ellepi a leve, hozzáöntjük az alkoholt és a vodkát. Mielőtt a gyümölcsre öntenénk, az alkoholt hígíthatjuk meleg vízzel. Végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

A palackot jól bedugaszoljuk és használatig úgy hagyjuk.

 


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc