Áfonyalikőr hozzávalók:
2 kg áfonya
1 kg cukor
1 l erős, 85 fokos ízesítés nélküli alkohol
2 l vodka
4 kis tasak vaníliás cukor
Áfonyalikőr elkészítése:
Megtisztítjuk az áfonyát a szárától és levelétől, váltott vízben többször átmossuk, majd beletesszük egy 5 literes üvegpalackba. Hozzátöltjük a cukrot, és meleg helyen állni hagyjuk két hétig, ennyi idő kell a gyümölcsnek az erjedéshez.
Miután elolvad a cukor, és a gyümölcsöt ellepi a leve, hozzáöntjük az alkoholt és a vodkát. Mielőtt a gyümölcsre öntenénk, az alkoholt hígíthatjuk meleg vízzel. Végül hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
A palackot jól bedugaszoljuk és használatig úgy hagyjuk.
0 hozzászólás