Áfonyás palacsinta hozzávalók:

Palacsinta tészta

30 deka liszt

fél liter szódavíz vagy ásvány víz

3 deci tej

csipet só

1 egész tojás

fél deci langyos étolaj

Töltelék

áfonya szemek

áfonya lekvár

Áfonyás palacsinta elkészítése:

A hozzávalókat csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem.

A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem. A palacsinta tésztát a forró palacsinta sütőbe teszem – mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni – és kis kanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm.

Amikor a palacsinták kisültek áfonya lekvárral megkentem és feltekertem. Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc