Áfonyás palacsinta hozzávalók:
Palacsinta tészta
30 deka liszt
fél liter szódavíz vagy ásvány víz
3 deci tej
csipet só
1 egész tojás
fél deci langyos étolaj
Töltelék
áfonya szemek
áfonya lekvár
Áfonyás palacsinta elkészítése:
A hozzávalókat csomómentesre kikeverem a langyos étolajat is belekeverem.
A tésztából egy merőkanálnyit külön veszek és cékla lével megszínezem. A palacsinta tésztát a forró palacsinta sütőbe teszem – mivel olaj van a tésztájába a sütőt nem kell olajozni – és kis kanállal pettyeket teszek a tésztára. Átfordítom és mindkét oldalát megsütöm.
Amikor a palacsinták kisültek áfonya lekvárral megkentem és feltekertem. Áfonya szemekkel és citromfűvel tálaltam.
0 hozzászólás