Áfonyás süti hozzávalók:
Lap
200 g vaj
200 g cukor
4 tojás
200 g liszt
150 g ételkeményítő
1 tasak sütőpor
150 ml aludt tej
Máz
300 g áfonya
50 g vaj
75 g mandula
50 g cukor
50 g tejszín
Áfonyás süti elkészítése:
Az áfonyát egy szűrőbe tesszük, megmossuk és hagyjuk lecsorogni. A vajat, a cukrot, a tejszínt és az apróra vágott mandulát egy edényben felfőzzük, és megvárjuk míg megvastagodik. Ezután hagyjuk hűlni.
A vajat felverjük cukorral, aztán sorban hozzáadjuk a tojásokat és kikavarjuk. A lisztet összekavarjuk a keményítővel és a sütőporral. Leszitáljuk, s hozzáadjuk a vajas keverékhez az aludtejjel együtt.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztakeveréket egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük. Az áfonyát elegyengetjük a tetején, majd ráöntjük a vajas-mandulás keveréket. 30-35 percre betesszük a sütőbe. Mikor a sütemény megsült, kivesszük, megszórjuk porcukorral, s mikor kihűlt szeletelve tálaljuk.
Az áfonyás süti receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás