Áfonyás süti hozzávalók:

Lap

200 g vaj

200 g cukor

4 tojás

200 g liszt

150 g ételkeményítő

1 tasak sütőpor

150 ml aludt tej

Máz

300 g áfonya

50 g vaj

75 g mandula

50 g cukor

50 g tejszín

Áfonyás süti elkészítése:

Az áfonyát egy szűrőbe tesszük, megmossuk és hagyjuk lecsorogni. A vajat, a cukrot, a tejszínt és az apróra vágott mandulát egy edényben felfőzzük, és megvárjuk míg megvastagodik. Ezután hagyjuk hűlni.

A vajat felverjük cukorral, aztán sorban hozzáadjuk a tojásokat és kikavarjuk. A lisztet összekavarjuk a keményítővel és a sütőporral. Leszitáljuk, s hozzáadjuk a vajas keverékhez az aludtejjel együtt.

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztakeveréket egy kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük. Az áfonyát elegyengetjük a tetején, majd ráöntjük a vajas-mandulás keveréket. 30-35 percre betesszük a sütőbe. Mikor a sütemény megsült, kivesszük, megszórjuk porcukorral, s mikor kihűlt szeletelve tálaljuk.

Az áfonyás süti receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc